Forårskåde kastanjer

 I dag er de kastanjer som jeg købte for 1 måned siden taget frem af gemmerne.
Grunden til dette er: At jeg skal skrive en artikel for Kulør, der skal i bladet i september.
Jeg fik opgave få uger før kastanje sæsonen var forbi.
Min søde grønt grossist skaffede et par kilo hjem..de blev opbevaret på deres lager..og hentet hjem til mit køleskab for et par dage siden.
Hvorfor ikke bare købe når der igen er kastanje sæson i August?? Fordi der er min deadline forlængst overskredet!
En lidt underlig fornemmelse at gøre dem klar og indsnuse duften af nybagte kastanjer en dag, hvor man så småt var ved at komme i forårshumør!
Duften bredte sig i køkkenet og jeg var fristet til at guffe løs på de lækre kastanjer..tilsat koldt smør og salt..og måske en kold pils..
og dog..
..Tanken om at de har ligget i et kølerum i over en måned, fraholdt mig dog.
I stedet har jeg et lækkert brød i ovnen..speltbrød i hævekurv..håber på at den flotte melstruktur lykkedes!

 Hvis du til efteråret får lyst til nybagte kastanjer er opskriften:
Lav et kryds i hver kastanje. placer dem i 2 cm groft salt.

 Bag dem i ovne på 220 grader i ca 20-25 min. Tag dem ud når de begynder at åbne sig.

 Lad dem køle lidt af….

 Pil forsigtigt skallen af..

Server kastanjerne varme med koldt smør, salt og et glas rødvin?
God aften

Ps: brødet fik ikke de runde cirkler.. må prøve igen i morgen!
Nogen der har gode tricks i ærmet, for at lave et rundt brød med melstreger..??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *